Meest gestelde vragen

Ik geef vast antwoord op vragen die mogelijk bij je zijn opgekomen. 

Hoe lang duurt het begeleidingstraject?

Het traject bestaat uit 6 sessies. Het is mijn advies om de eerste 2-3 gesprekken kort op elkaar te plannen (max 2 weken er tussen) daarna kan er meer tijd tussen de afspraken zitten. Dit is mede afhankelijk van hoe het met je gaat. De meeste docenten doorlopen het traject in 4-6 maanden.

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld per week bezig met dit traject?

Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur. Daarnaast krijg je oefeningen en opdrachten. Oefeningen komen meestal dagelijks terug maar zijn onderdeel van je dagelijkse bezigheden en kosten daardoor niet heel veel extra tijd (integendeel, meestal hoor ik dat het tijdwinst geeft). Opdrachten zijn, net als de oefeningen trouwens, altijd op maat. Met een tijdsinvestering van 1,5 tot 2 uur kom je al een heel eind. Plan die tijd daarom vast in jouw agenda. In totaal ben je ongeveer 3,5 uur in de week, plus jouw reistijd met het traject bezig.

Wat als er tijdens het traject vakanties zijn?

We plannen de sessies natuurlijk in overleg. Een week overslaan hoeft geen probleem te zijn.

Hoe weet ik of ik een klik heb met jou?

Het gratis kennismakingsgesprek is bedoeld om daar achter te komen, zonder kennismaking gaan we niet van start. Ik weet uit ervaring dat het lastig of ongemakkelijk kan voelen als iemand de vinger op de zere plek weet te leggen maar dat is wat anders dan ‘geen klik’ hebben. Als we gaan samenwerken ga ik er van uit dat je vertrouwen hebt in mijn begeleiding.

Ik heb ook andere begeleiding, kan dat samen met jouw begeleiding?

Dat is heel persoonlijk. Ik begeleid mensen die naast mijn begeleiding ook hulp hebben van een psycholoog. De ervaring is dat dit heel goed samengaat. We zullen dit in het kennismakingsgesprek bespreken.

Hoe kan ik me vast voorbereiden?

Dat kun je doen door de korte vragenlijst in te vullen die ik je toestuur als voorbereiding op het kennismakingsgesprek.

Als je na de kennismaking hebt besloten dat we aan de slag gaan dan stuur ik jou als voorbereiding op het traject een uitgebreide vragenlijst.

Zijn al mijn problemen opgelost na het volgen van dit traject?

Over het algemeen is de ervaring dat je na 6 sessies de doelen hebt behaald die we samen stellen.

Wij bespreken de verwachtingen tijdens de gratis kennismaking. Het begeleidingstraject is op maat, dus persoonlijk, en het halen ervan is van meerdere factoren afhankelijk. Ik kan na de kennismaking een inschatting maken of je voldoende hebt aan 6 sessie. Als je toch behoefte hebt aan een intensiever traject dan kan ik je dat ook aanbieden.

Hoe weet ik of deze begeleiding voor mij werkt?

Dat blijkt uit de berichten die ik krijg van mensen die ik al heb mogen begeleiden.

Ik weet dat ik al mijn expertise zal inzetten om jou op de juiste wijze te begeleiden. En als jij van jezelf weet dat je er klaar voor bent om jezelf rust in je hoofd te gunnen en een georganiseerder leven …..