Verhalen over schoonmoeders zijn meestal niet zo positief.
Mijn verhaal wel!

Mijn schoonmoeder, gepensioneerd docente Dans, is fysiek beperkt maar verder bijzonder goed bij de pinken. In het voorjaar van 2016 was ik haar aan het helpen met het opruimen van haar werkkamer.

Ik merkte dat het begeleiden van mijn schoonmoeder tijdens haar opruimproces mij energie gaf! Ik had er lol in om te laten inzien wat (letterlijk) ruimte met je doet. En toen ze zei ‘wat doe je dit goed, kun je hier je vak niet van maken?!’ begon er iets te borrelen. Uren heb ik Gegoogled, er ging een wereld voor me open want het is een vak; Professional Organizer!

Ik kwam er dus achter dat wat mij nogal makkelijk en als vanzelf afgaat, bij een ander lang niet altijd zo eenvoudig gaat. Iets waarvan ik dacht ‘dat kan iedereen’ blijkt een talent te zijn. Dat had mijn schoonmoeder dus goed gezien.

Sindsdien begeleid ik mensen die hun werkzaamheden niet af krijgen. In eerste instantie begeleidde ik particulieren die hun huishouden niet op orde kregen en daarnaast docenten en leerkrachten die het gevoel hebben achter de feiten aan te lopen. Nu ligt de focus voornamelijk op de laatste groep, organizing in het onderwijs. Met mijn ruim 20 jaar werkervaring in het onderwijs kan ik goed aansluiten bij hun dagelijkse praktijk.

Het resultaat van mijn begeleiding is: grip op je werk, daardoor rust in je hoofd en ontspannen naar huis.

Mijn visie op organizen

Als het over de opruimkant van het organizen gaat, lijkt het wel of er sprake is van een hype. Er zijn tv-programma’s en netflix-series over en bijna alle maandbladen hebben er wel een editie aan gewijd.

En zoals je structuur aan kunt brengen in je spullen, zo kun je dat ook doen met je tijd.

Thuis èn op je werk.

Organizen is voor mij: met een goed gevoel tijd en ruimte geven aan dat wat voor jou belangrijk is. Je krijgt je taken af en hebt daardoor tijd om te doen waar je het meest plezier in hebt en kunt genieten van wat echt belangrijk voor je is.

Als je me zou kennen, weet je dat ik:

  • in eigen dorp graag de handen uit de mouwen steek
  • een echte ‘douche en poets’-zanger ben vooral Nederpop en musicals als Aida en Cats
  • volgens mijn man ‘Noord-Hollandse-humor’ heb (ik ben dan ook geboren in Den Helder)
  • zelf gemaakte brandnetelthee en winterposteleinsalade, 😉onkruid uit eigen tuin, heerlijk vind!
  • gezelschapsspelletjes die ik met m’n meiden speel stiekem ook gewoon wil winnen
  • ‘overal brood in zie’, of te wel …. ik van een luidspreker een lamp maak en van een koffertje een poezenmandje
  • zondagochtend geen zondagochtend voor mij is zonder croissant, ei en tijd samen met mijn gezin
  • ook heel goed ben in ‘Niks doen’, liefst in standje ‘relaxed’ in de zon.