Waarom prioriteiten stellen zo z’n voordelen heeft

7 april 2022 |
Josanne
Je hebt geen tijd om prioriteiten te stellen en je kunt geen voordelen van prioriteiten stellen benoemen? Is het voor jouw gevoel alleen maar een tijdrovende bezigheid en dus reden om het niet te doen? In dit blog beschrijf ik 5 voordelen van het stellen van prioriteiten. Want ik ben van mening dat als je prioriteiten kunt stellen, jouw werk als docent een stuk leuker wordt!

Liever deze blog in PDF downloaden, klik hier

Waarom prioriteiten stellen zo z’n voordelen heeft

Herken je dit? Je hebt geen tijd om prioriteiten te stellen en je kunt geen voordelen van prioriteiten stellen benoemen? Is het voor jouw gevoel alleen maar een tijdrovende bezigheid en dus reden om het niet te doen? In dit blog beschrijf ik 5 voordelen van het stellen van prioriteiten. Want ik ben van mening dat als je prioriteiten kunt stellen, jouw werk als docent een stuk leuker wordt!

Prioriteiten stellen zorgt voor:

1. Meer ontspanning bij jou als docent
2. Hogere kwaliteit van je lessen en projecten
3. Een productievere docent
4. Gestelde doelen worden haalbaar
5. Meer werkplezier

We weten allemaal dat stress niet echt best is voor je gezondheid; hoofdpijn, spanningsklachten,
snellere veroudering van de hersenen, slecht slapen en daardoor weer eerder geprikkeld, slechter spijsvertering enz. Als je Googelt op ‘stress’ kom je genoeg nadelen tegen. Een groot voordeel van prioriteiten stellen, keuzes maken, is dat jouw stress drastisch afneemt. De druk neemt af doordat je ‘nee’ gaat zeggen en gaat inzien wat belangrijk is.

Door te kiezen voor de belangrijke taken heb je meer tijd en aandacht v